Afscheid van raadslid Jenny van de Weg

Afscheid Jenny 624x276maandag 08 februari 2016 23:30

In de raadsvergadering van 8 februari 2016 werd er afscheid genomen van raadslid Jenny van de Weg. Bij het afscheid spraken burgemeester De Lange en fractievoorzitter Han Dickhof van de ChristenUnie. Onderstaand de woorden die de fractievoorzitter heeft gesproken tot het afscheid nemende raadslid.

Beste Jenny,

Op 31 januari 2007 ben je lid geworden van de ChristenUnie. In juni 2009 maakte je de stap om je actief in te gaan te zetten voor de ChristenUnie. Met een motivatiebrief en gesprekken met de selectiecommissie heb je aangegeven wat je drijfveren zijn om je in te gaan zetten als Christen in de politiek. De selectiecommissie kandideerde je vervolgens op de tweede plaats op de kandidatenlijst, achter lijsttrekker Willem Krooneman. Dat was toen echt een verrassing. Maar het werd al snel duidelijk wat goed is dat komt snel! Je werd direct na de verkiezingen al gebombardeerd als commissievoorzitter, in 2012 volgde het fractievoorzitterschap en in 2013 het lijsttrekkerschap. Het resulteerde erin dat de ChristenUnie groeide naar 4 zetels en nu de grootste partij van Elburg is.

De afgelopen jaren heb je met veel inzet invulling gegeven aan je taak als volksvertegenwoordiger. De keren in die zes jaar dat je als volksvertegenwoordiger verstek liet gaan zijn op 1 hand te tellen. Als je privé wat te verwerken had dan was je even introverter maar kenmerkend was dat je steeds heel snel je plekje weer innam. Wij hebben je leren kennen als enthousiast, praktisch, recht door zee, open, helder en duidelijk. Je wist altijd goed wat er speelde. Je zocht steeds naar aanknopingspunten om gezamenlijk verder te komen. Het zal duidelijk zijn dat wij je gaan missen.

Je hebt je onder andere ingezet voor een bibliotheek in elke kern, renovatie van zwembad de Hokseberg, alcoholmatiging, een fietsveilige en fietsvriendelijke gemeente, ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid, faciliteren van mantelzorgers, voor iedereen toegankelijke jeugdzorg, chronisch zieken, gehandicapten, huisvesting van vluchtelingen, werkzoekenden en de leefbaarheid in onze gemeente.

Wij hebben mogen genieten van je gaven en talenten. Je was beschikbaar om te dienen, je in te zetten voor de fractie, de partij, de samenleving, je naaste, voor de God die jou geroepen heeft.

Samen met Willem willen wij je alle goeds toewensen in Oosterwolde. Dank je wel!

« Terug

Archief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden