ChristenUnie Elburg - gastvrij en bewogen

IMG_4663woensdag 27 april 2016 19:03

We kennen de beelden van volle boten, het verdronken jongetje, huilende vaders. Die beelden raken velen van ons diep.

Door de komst van zoveel vluchtelingen krijgen we in onze samenleving te maken met oorlogstrauma’s, met religieuze en etnische verschillen in asielzoekerscentra en met extra druk op de woningmarkt. In de gemeente Elburg zijn veel inwoners met compassie betrokken op de vluchtelingen en zetten zich er voor in ze een warm welkom te geven. In grote mate dragen deze inwoners bij aan de integratie en participatie van de vluchtelingen. De ChristenUnie wil haar waardering hiervoor uitspreken.

In het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie staat: “God heeft mededogen met deze wereld, houdt van ons en heeft oog voor kwetsbare mensen. Hij nodigt ons uit om in navolging van Jezus Christus die compassie handen en voeten te geven.”

Aandacht voor statushouders en eigen inwoners

De ChristenUnie is dan ook blij dat de gemeenteraad van Elburg maandag 25 april unaniem besloten heeft om bovenop de taakstelling van 60 statushouders 30 statushouders extra te huisvesten. Ook wil de gemeenteraad dat er met betrekking tot het huisvesten van de statushouders en de vraag van bestaande inwoners 100 extra sociale huurwoningen gebouwd worden.

Onlangs heeft de commissaris van de Koning in Gelderland, de heer Cornielje, aangegeven zich zorgen te maken over de opvang van asielzoekers. Dit omdat gemeenten steeds meer inzetten op kleinschalige locaties en het steeds moeilijker wordt opvanglocaties te vinden.

Motie vluchtelingenproblematiek

Mede dit was aanleiding voor ChristenUnie Elburg om de motie over de vluchtelingenproblematiek samen met de PvdA en D66 in te dienen. In deze motie is het college gevraagd:

  • te blijven onderzoeken of er (andere) mogelijkheden in onze gemeente ontstaan voor het bieden van noodopvang;
  • de dialoog aan te gaan met onze inwoners over de problematiek;
  • de raad frequent te informeren over de plaatsing van statushouders;
  • en is de rol van de gemeente benadrukt betreffende de integratie en participatie van de vluchtelingen in onze samenleving.

De motie vluchtelingenproblematiek is aangenomen door de gemeenteraad van Elburg. De fractie van ChristenUnie Elburg heeft er alle vertrouwen in dat de inwoners van onze gemeente er voor zullen zorgen dat de vluchtelingen die hier komen wonen Elburg als een warm huis zullen ervaren.

« Terug

Archief > 2016 > april

Geen berichten gevonden