Opnieuw problemen met de Elburgerbrug

Brug.jpgzaterdag 05 september 2020 19:58

Er zijn de laatste jaren veelvuldig problemen met en rond de Elburgerbrug. Van wekenlange afsluitingen als gevolg van onderhoud tot technische storingen die urenlange stremmingen veroorzaken.

Vandaag is de brug na 1 week onderhoud weer open voor verkeer maar helaas bleek de schade groter dan gedacht en zijn de werkzaamheden niet afgerond.

Een woordvoerder van de provincie Flevoland gaf hierover aan: "Er is noodbeton gestort en tijdelijke belijning aangebracht en dat houdt het niet lang vol”.

Het omrijden over Kampen of Harderwijk of het wachten voor een niet functionerende brug kost veel tijd. Raadslid Maroeska Veldkamp-Magre wil dat het nu eens ophoudt met de overlast; “Voor agrariërs en andere ondernemers is het in deze lastige tijd een extra kostenpost. Ook automobilisten en fietsers zijn nu regelmatig veel langer onderweg voor woon-werk verkeer. Dit kan zo niet langer maar ik weet ook dat de brug van de provincie Flevoland is. De wethouder ga ik maandagavond dan ook vragen of hij dit op de kaart kan zetten bij de bestuurders van de provincie Flevoland. Zelf heb ik ook onze provinciale fractie geïnformeerd. Ik hoop dat de provincie Gelderland dit ook aan gaat kaarten bij de provincie Flevoland.”

« Terug