Kandidaten

Kandidaten 1 t/m 7

 • 1. Willem Krooneman

  Ik ben Willem Krooneman, 54 jaar, getrouwd met Coby en vader van Marijn, Tim en Chiel. Marijn is getrouwd met Berdien en sinds een jaar hebben ze een prachtige zoon, onze kleinzoon, David. Wij zijn echte Doornspijkers maar wonen sinds ruim een jaar met veel plezier in Elburg, dicht bij de stad. Ik ben sinds 1997 politiek actief voor de ChristenUnie (toen nog RPF). Van 1997 tot 2010 als raadslid / fractievoorzitter en sinds 2010 als wethouder.

  Mijn drijfveer is dat ik mij inzet voor mijn medemens, en dan met name onze kwetsbare naaste: of dat nu met geld, een beperking, verslaving of eenzaamheid te maken heeft. En dan is de ChristenUnie echt dé partij!

  TwitterFacebook
 • 2. Han Dickhof

  Ruim 20 jaar ben ik getrouwd met Janneke Dickhof. Samen zijn wij de ouders van Maria en Maralt. Als gezin zijn wij betrokken bij Hervormd Elburg. Ik ben werkzaam als administrateur bij Monumentenwacht Overijssel/Flevoland en sinds 2010 raadslid voor de ChristenUnie. Op de fiets mag ik graag genieten van de mooie natuur en afwisselende landschappen in de gemeente Elburg en haar omgeving.

  Ik ben er van overtuigd dat Gods geboden waardevol zijn voor iedereen en dat christelijke waarden en normen bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Daarom zet ik mij met veel enthousiasme in voor de christelijk sociale politiek van de ChristenUnie.

  TwitterFacebook
 • 3. Arie van Dijk

  Ik ben geboren in ’t Harde. Mijn vrouw Annemieke en ik verhuisden na ons huwelijk naar Elburg. Sinds 1989 wonen we weer in ’t Harde. Onze vier kinderen zijn uitgevlogen naar verschillende hoeken van het land. Vorig jaar kregen wij een prachtige kleindochter.

  Ik werk als accountant in de publieke sector. Kerkelijk jeugdwerk deed ik 35 jaar lang, eerst lokaal, later regionaal (HSJJ). Daarnaast ben ik organist in Elim en de Gereformeerde Kerk Doornspijk. Sinds 2013 ben ik politiek actief en in maart 2016 werd ik raadslid. Mijn motto: Doe de goede dingen en doe die goed. Het is belangrijk dat de ChristenUnie in Elburg sterk vertegenwoordigd blijft, zodat wij samen van waarde zijn voor de inwoners van onze gemeente. Daar zet ik mij graag voor in!

 • 4. Maroeska Veldkamp-Magré

  Bijna 20 jaar ben ik getrouwd met Emile Veldkamp. We zijn gezegend met 3 prachtige kinderen van 8, 15 en 17 jaar. In het dagelijks leven werk ik als docent op het Deltion College in Zwolle. Ik ben geboren en getogen in Elburg en jaren actief geweest in het verenigingsleven. Na in Amersfoort te hebben gewoond, wonen we sinds 2 jaar weer met veel plezier in Elburg.

  We genieten van de waardevolle dingen die de gemeente Elburg biedt. De voorzieningen zijn meestal om de hoek en voor een gezin is dat onmisbaar. Ik hoop dat ik de talenten die God mij heeft gegeven mag inzetten en dienstbaar kan zijn voor de inwoners in onze mooie gemeente.

  Twitter
 • 5. Jannine van der Pol

  Met veel plezier woon ik in Doornspijk. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik dieren buiten zie lopen en mensen aan het werk zie met hun vee. In Nederland lijkt dit beeld steeds unieker te worden, vandaar dat ik mij wil inzetten voor een goede omgang met mens en dier.

  Eenzaamheid raakt mij. Ik wil mij met ChristenUnie Elburg gaan inzetten voor het feit dat iedereen in onze vijf kernen waardevol is en mee doet in onze maatschappij. Aan de jongeren zou ik willen vragen: “Wat zou jij doen of laten als jij het in Elburg voor het zeggen had?”

  Facebook
 • 6. Jan Karreman

  Sinds kort ben ik met pensioen. Ik heb 42 jaar gewerkt in de gezondheidszorg en het onderwijs/preventie. Ik ben bijna 42 jaar getrouwd met Nella. Zij werkt in het speciaal basisonderwijs en is beeldend kunstenares op ‘t Harde. Onze vier kinderen zijn allen uit huis.

  In mijn werk ben ik altijd bezig geweest met verbinden, letterlijk en figuurlijk. Deze expertise wil ik voortzetten bij ChristenUnie Elburg: om inwoners, jong en oud, op een waardevolle wijze samen te kunnen laten leven, in wonen en werken, met aandacht en respect voor ieders eigenheid. Psalm 42 is een leidraad in mijn agenda, in verbondenheid met Immanuel!

  TwitterFacebook
 • 7.  Eelke Kingma

  Als mensen me vragen waar wij wonen, is mijn antwoord: ‘Het bos is onze voortuin’. In mijn jeugd deed ik niet anders dan buiten spelen, in het bos. Nu ik zelf vader ben van twee prachtige kinderen, speelt bij mij de vraag: “Welke wereld wil ik mijn kinderen nalaten?” Dat is een wereld waarin we zorgvuldig met de natuur omgaan en waarin onze kinderen veilig kunnen spelen. Een wereld waarin een (chronische) ziekte geen beperking is en iedereen juist mee mag én kan doen. Een wereld waarin communicatie met elkaar centraal staat, ook om eenzaamheid tegen te gaan.

  Facebook

Kandidaten 8 t/m 28

Nr. Naam Woonplaats
8 Dhr. E.D. (Erik) Jansen Doornspijk
9 Dhr. B. (Benny) Bosman Elburg
10 Dhr. F.M. (Frank) van der Voort 't Harde
11 Mw. E. (Elianne) Korevaar-Steenbeek Elburg
12 Mw. A.D. (Akkie) Wiskerke-Oostra 't Harde
13 Dhr. E.W. (Wim) Kamphorst Elburg
14 Dhr. B. (Bertil) van Kolthoorn Elburg
15 Dhr. P. (Paul) Bremmer Elburg
16 Mw. N.W.A. (Ilma) van Iwaarden Elburg
17 Dhr. S. (Sjoerd) van der Velde Elburg
18 Mw. M.W. (Maaike) van Esch Elburg
19 Dhr. W. (Willem) Achter de Molen Elburg
20 Mw. E.A. (Eveline) Spronk Elburg
21 Dhr. R. (Rijk) van de Poll Elburg
22 Dhr. H. (Henk) de Bruin 't Harde
23 Dhr. G.J. (Gert) Blaauw Elburg
24 Dhr. C.L.W. (Cor) Wijnolts Elburg
25 Mw. J.A. (Hanneke) Hiscock-van der Graaff Elburg
26 Dhr. J.G.W. (Joop) Rikkers Elburg
27 Dhr. D.A.M. (Dick) Jaspers Focks Elburg
28 Dhr. R. (Ruilof) van Putten 't Harde